Som papirklip i guld og sølv

Unikke smykker inspireret af HC Andersens eventyr
Køb dit smykke her. Fri fragt ved køb over 600,- kr.

Gaveidé til dåb, konfirmation, student, fødselsdage, jul og meget, meget mere

Forær dine kære et enormt personligt smykke. Eventyrene har hver især smukke og inspirerende budskaber, som vil minde modtageren om de vigtige ting i livet.

Hvem af dine nærmeste minder de forskellige eventyr-smykker dig om?

Kategorier

Hvilket smykke-eventyr skal du på?

Halskæder

Fabula Jewels kommer med en spændende serie af halskæder i det nye år.

gruppe foto eventyr charms

Charms

Hoved-eventyret hos Fabula Jewels. Se de eventyrlige charms her.

Armbånd

Se vores smukke armbånd i læder, sølv, guld og meget mere.

Lås

Den smukke og unikke lås er et smykke i sig selv. 

Ringe

Smukke hvidgulds- og guldringe i serien prinsessen på ærten.

unikke smykker

Sammensæt dit eget smykke-eventyr her!

1. Vælg smykketype

Skal dit eventyr begynde med en halskæde eller et armbånd?

2. Sammensæt charms

Hvilket eventyr-smykke vil du så vælge til halskæden eller armbåndet?

3. Køb

Efter du har sammensat dit smukke smykke, er der ikke andet for end at købe det!

Om Fabula Jewels

 

Fabula Jewels omfavner to af HC Andersens mest fantastiske sider – hans eventyr og hans papirklip.

Af det er der kommet denne smykke-serie med eventyrlige låse og omskiftelige 3D-charms, som gemmer på en helt unik stil, du med garanti ikke har set magen til før.

Smykkerne er dansk design, når det er bedst. Enkle i udtrykket, men med sans for detaljen. Smukke, lyse og eventyrlystne. De vil gerne bæres, de vil gerne ses, og de vil gerne nydes.

HC Andersens eventyr fortolket

Smykker i dansk design

| af Jørgen Meincke

Køb nu
Eventyrlige smykker
Hvad gør smykker eventyrlige? Eller spurgt på en anden måde: Hvad er eventyr-smykker?

Et eventyr-smykke tager udgangspunkt i de eventyr, som vi alle kender og har så kært. Det er dem, som vi som børn elskede at tro på, og vi som voksne elsker at fortælle. Her hos Fabula Jewels tager vores smykker udgangspunkt i den største af danske eventyr-forfattere, HC Andersen, fordi han om nogen er elsket og fortalt. Men smykker kunne også tage udgangspunkt i Brødrene Grimm, Charles Perrault, Svend Grundtvig eller nogle af de mange folke-eventyr, der findes.

Eventyr-smykker fanger de kendte fabler i ét eventyrligt moment. Eller dét eventyrlige moment. Det gør sig genkendeligt ud fra én bestemt person eller figur, som eventyret handler om. Du skal med andre ord kunne genkende det specifikke eventyr ud fra smykket.

Samtidig gør guld og sølv sig også som vigtige elementer i et eventyr. Ligesom de ofte gør sig som vigtige elementer i smykker. Soldaten får guld og sølv fra Fyrtøjet, der bliver lagt sølvdalere og sølvskillinger i Pengegrisen, og ligesom Stor Claus og Lille Claus også snakker om sølvskillinger. Derfor bliver eventyr-smykker den perfekte kombination af ædelmetallernes to hjem.

Hvorfor købe eventyr-smykker?
Et eventyr har altid en vigtig morale, og et smykke bliver hos dig, hvis du passer godt på det, hele livet. Derfor køber du med eventyr-smykker ikke kun det smukke, skinnende smykke-design, men også det smukke budskab bag.

Det er også derfor, at vi ved vores smykke-charms har skrevet eventyrets morale. Ikke kun for at give inspiration, til hvilke eventyr-smykker du gerne vil give som en flot gave, men også hvorfor.

Eventyr-smykker som vores HC Andersen-charms kan nemlig sagtens fungere som læringssætninger. Så hver gang du eller den heldige smykke-modtager ser på sit eventyr-smykke, husker du eller de på de vigtige ting i livet.

Smykkerne kan passe perfekt som et personligt minde til nogle af følgende situationer:

  • Hvis man går gennem en hård tid, kan vores Den Uartige Dreng-, De Vilde Svaner- eller Englen-charms være et godt valg.
  • Hvis man skal huske på altid at være ydmyg, kan vores Den Lille Pige med Svovlstikkerne-, Fyrtøjet-, Prinsessen på Ærten- eller Svinedrengen-charms være et andet rigtigt godt eventyr-valg.
  • Hvis man skal huske på at have modet med sig, kan Tommelise, Snedronningen, Klods Hans eller Elverhøj måske være sagen.

Eventyr-smykker er med andre ord, hvad vi gør dem til. Hvilken betydning vi hver især lægger i eventyret – og derfor også i smykket.

Vi siger ofte, at eventyr-smykker passer perfekt til forskellige overgange i livet. De personlige rejser. Det kan være i dåbsgave, til de efterfølgende fødselsdage, til den spirende konfirmand, til bryllups-parret, til personen med nyt job, til de kommende forældre.

Det er smykker, som kan minde os om, at vi selv er ude på ét stort eventyr. Livets eventyr.

… hvilket vi nogle gange vist har godt af lige at huske på!

Hvorfor købe HC Andersen-smykker?
Hvorfor er lige netop HC Andersen og hans eventyr så vigtig at forevige i smykker?

Fordi han om nogen har printet sine eventyr ind i vores barndom. Alle danskere vokser i dag op med hans fortællinger, så det er ren kultur og nostalgi at eje HC Andersen-smykker.

Samtidig kan vi vist ikke hædre HC Andersen for lidt, efter han med sine fantastiske forfatter-gaver satte Danmark på verdenskortet med sine eventyr. Det skal han huskes for, og derfor kan du eller den, du vælger at give HC Andersen-smykker til, bære smykket med stolthed.

HC Andersen kunne også om nogen beskrive livet på både godt og ondt, og han gjorde det med ekstremt genkendelige personer, dyr og figurer. Han skrev ikke bare; han tegnede og malede dem nærmest for øjnene af os, hvilket også kom til udtryk i HC Andersens eventyrlige papirklip.

Derfor bør du købe HC Andersen-smykker! Fordi de emmer af nostalgi og genkendelse. Fordi de ærer en af Danmarks største personligheder. Og fordi de om nogen er tegn på både gode, dårlige og især vigtige passager i livet.

… og selvfølgelig fordi vores HC Andersen-smykker er underskønne at bære, beskue og beundre.

Hvad gør vores eventyr-smykker og HC Andersen-smykker specielle?
Vi har selv begivet os ud på lidt af et eventyr. For vores eventyr-smykker (i form af charms og låse) er specialdesignet i hånden af den danske guldsmed Jørgen Meincke.

Det er helt nyt for charms med HC Andersen-motiv, at de laves i 3D og ikke i en flad 2D-udgave. Det har vi gjort, så der kommer mere dybde i smykkets design.

Samtidig laves de sådan, fordi én charm så kan byttes ud med en anden af vores charms. Så behøver du ikke at købe nyt smykke i form af ny halskæde, nyt armbånd eller ny charm-lås, men du skal bare købe endnu en charm. Det gør det også muligt at samle på flere af vores HC Andersen-eventyr-smykker.

Hos Fabula Jewels arbejder vi officielt sammen med Odense Bys Museer, som har rettighederne til alle HC Andersens ejendele. Derfor har vi haft mulighed for at drage inspiration direkte fra HC Andersens originale papirklip til smykkerne.

Du bør købe vores HC Andersen-smykker, fordi de er unikke og eksklusive. Du finder ikke lignende smykker andre steder, og slet ikke med samme afsæt i HC Andersen.

Dit helt eget unikke, smukke HC Andersen-eventyr i smykkeform.