Eventyret om: Fabula Jewels

Denmark

Der var engang…

et smykkefirma så fint. Smykkefirmaet drømte og drømte om at ære kongerigets allermest velkendte forfatter. En forfatter med navnet H.C. Andersen. Smykkefirmaet drømte om at tage folk med ud i forfatterens fortællinger; gennem sine smykker.

Sandt at sige er, at smykkefirmaet drømte om at lave nogle smykker, som verden ikke havde set magen til før. Og sikke et eventyr det skulle blive.

Da navnet stod klart

Derfor satte smykkefirmaet sig ned for at spekulere. For først måtte smykkefirmaet have sig et navn, for et smykkefirma kunne ikke bare hedde smykkefirma. Det ville folk i kongeriget ikke synes om.

Næh, smykkefirmaet tænkte og tænkte. Og efter timer var det sikkert i sin sag. Det skulle hedde Fabula Jewels. ’Fabula’ lagde sig nemlig op ad ’fabel’, som så at sige minder om eventyrgenren.

På latinsk betød ’fabula’ endda ’eventyr’, så smykkefirmaet mente nok, at det havde fundet det helt rigtige kendingsnavn. Så dét tog de på sig.

Vaskeægte eventyrlige papirklip

Fabula Jewels, som smykkefirmaet nu hed, måtte nu finde ud af, hvad det skulle gøres med smykkerne. For hvordan skulle de dog skabe noget, som verden ikke havde set magen til før?

Her behøvede Fabula Jewels dog ikke megen spekuleren. Hvis HC Andersen kendtes for noget, så var det da forfatterens eventyr og papirklip. Derfor ville Fabula Jewels det, at smykkerne måtte være en blanding af begge verdener.

Ganske hurtigt allierede Fabula Jewels sig med kilden til HC Andersens historie, nemlig Odense Bys Museer i forfatterens fynske hjemstad. Et vigtigt samarbejde, hvor Fabula Jewels nu kunne beskue HC Andersens vaskeægte papirklip (og endda benytte forfatterens sjældne underskrift som eneste smykkefirma i den store verden) til eventyrlig inspiration.

Alt var nu klar til Fabula Jewels’ mest vigtige opgave. Smykkerne.

Prinsens gunst

Ikke lang tid gik der, før Fabula Jewels tiltrak opmærksomhed fra landets mange øjne. Øjne, der endda begyndte at hvile på dem fra adelige kredse. En prins, ja, tænk jer, faktisk en kronprins!, var yderst forbløffet over de vidunderlige smykker.

”Jeg tror ikke, det er helt dumt det her!” ytrede kronprinsen sig i spøg. Fortvivl dog ej; han kunne lide, hvad han foran sig så.

Men eventyret er kun lige begyndt. Ak, smykkefirmaet kendt som Fabula Jewels har stadig meget mere at byde på i det danske kongerige. Ja, hele den store verden vil de gerne sende afsted på mangt et eventyr i deres helt egen smykkeverden.

Og sådan lyder fablen om Fabula Jewels.